blog


Het zomerseizoen is geëindigd - maandag 21 oktober 2019

Het zomerseizoen is geëindigd. De bomen krijgen inmiddels hun herfsttinten. Het fotograferen wordt voor mij wat rustiger: in ieder geval niet meer zo vroeg opstaan. 
 
Met de start van het nieuwe seizoen heb ik ook ander fotoapparatuur aangeschaft. Een fototoestel en een lens met een nog groter bereik. Rechtopstaand is de lengte van de apparatuur bijna zo hoog als een eettafel.
Met mijn nieuwe spulletjes probeer ik dit seizoen foto's te maken van eekhoorns. Ze zijn deze periode druk met het verzamelen van voedsel ter voorbereiding van hun winterrust.
 
Deze blog is een verzameling van foto's die ik afgelopen zomervakantie heb gemaakt, maar nog niet heb geplaatst.
 
Op de foto hiernaast is een heidelibel te zien, die aan het opdrogen is van een bedauwde nacht. Tussen de bomen door komt de zon op.
 
De foto hieronder is een gewone oeverlibel. Deze soort was in de jaren 50 van de vorige eeuw nog zeldzaam, maar is inmiddels een zeer algemene soort geworden.
 
Door de enorme droogte van vooral 2018 is de populatie van verschillende soorten libellen achteruit gegaan. Water is nodig om eitjes af te zetten en voor de larven van de libellen.
 
 

 
 

 
 
De das heeft zich dit jaar niet heel veel aan mij laten zien. Hoewel, ik denk dat ik ze toch wel een kleine 10x heb gezien, alleen heb ik mijnheer Das maar één keer kunnen fotograferen. Mannetje en vrouwtje zijn bij dassen bijna niet uit elkaar te halen, maar bij deze familie lukt het me.
 
Ik sluit het seizoen af met een foto van een wild zwijn en een ree. Ik ben benieuwd wat de eekhoorn voor foto's gaat opleveren.
 

   
  


Terug naar de vorige pagina >