blog


Vandaag de release van de film WOLF - donderdag 15 september 2022

De wolf, inmiddels vanaf 2018 weer een vaste bewoner van Nederland. 4 Jaar lang heeft filmmaker Cees van Kempen erover gedaan om een film te maken over deze soort die ooit in Nederland uitgeroeid werd. Vanaf vandaag is de film te zien in vele bioscopen. Ik heb de trailer gezien: wat een prachtige opnamen!
 
Wolf
Klik hieronder voor de trailer;
https://www.pathe.nl/film/25878/wolf
 
Voor mij is het toch wel een wens om ooit oog in oog met dit dier te staan. In ieder geval ligt een deel van een territorium vlakbij de camping, mijn uitvalsbasis. In eerste instantie zal ik eens een cameraval gaan ophangen op een pad waar de wolf wel eens langs schijnt te komen. Spannend.
Niet iedereen is gelukkig met de terugkeer van de wolf. Er zijn al schaapskuddes die worden beschermd door 'kbh-honden' , kuddebeschermingshonden.
 
Afbeelding invoegen
 
In de zomervakantie ben ik er een paar tegengekomen. De Spaanse Mastiff wordt hiervoor gebruikt en kan wel tot 80kg wegen. Aanhalen mag niet en je moet een afstand houden van minimaal 25 meter. Het is de bedoeling dat deze honden de kudde dag en nacht bewaken. Als het goed is zal het niet snel tot een confrontatie komen met de wolf. De hond bakent het territorium af en de verwachting is dat de wolf hier rekening mee houdt en niet naar de schaapskudde gaat.
 
Afbeelding invoegen
 
Nu was de afstand tussen de hond en mij op de foto meer richting de 25centimeter in plaats van de 25 meter. De 25 meter afstand is ook slechts om de honden hun werk te kunnen laten doen. Ze hebben een zachtmoedig karakter. De twee mastiffen op de foto waren nog maar pas uit Spanje gehaald en waren volop in training, maar waren vooral ook nieuwsgierig. Ik hoop dat de volgende blog die over wolven gaat ook echt daadwerkelijk foto's van de wolf, gemaakt door mijzelf, zullen bevatten. De kans is klein, de hoop daarentegen groot.


Terug naar de vorige pagina >