blog


Paarse bloemen en een oude abdij - maandag 3 juni 2019

Het stond al een tijdje op de agenda: het Hallerbos bezoeken om boshyacinten te fotograferen. In de meivakantie was het dan zover. Even onder Brussel ligt dit bos dat in het voorjaar, door een zee van boshyacinten, paars kleurt. Een aantal dagen per jaar is dit bos als een sprookje, wanneer de miljoenen hyacinten in bloei staan. Twee dagen lang heb ik hier kunnen fotograferen. 
 
       
 
 
 
 

 
Tijdens deze korte trip heb ik, na een tip van een collega, ook nog een oude abdij bezocht op zo'n 40 kilometer van het Hallerbos: de abdij van Villers. Voor mij werd dit een eerste keer om eens op een hele andere manier te fotograferen: een keertje geen natuur en dan een bewuste keuze voor zwart-wit fotografie.
 
De abdij van Villers werd in het jaar 1146 gesticht en beleefde haar bloeiperiode in de 13e eeuw. Er woonden toen 400 kloosterlingen. Eind 18e eeuw kwam een einde aan de abdij waar door Franse troepen de kloosterlingen werden verdreven. Eigendommen werden verkocht en de gebouwen werden gesloopt voor bouwmateriaal. De Belgische overheid probeert de overgebleven ruïnes te behoeden voor verder verval.
Ik heb hier heerlijk een dag kunnen fotograferen en met het aanwezige licht kunnen spelen.  Een korte impressie:
 
 
        
 
 
        

 
 


 


Terug naar de vorige pagina >